2014 m. birželio 4 d., trečiadienis

MARINISTINIAI MOTYVAI INTERJERE


Atėjus vasarai visi pagalvojame apie atostogas prie jūros. Neretai pasvajojame apie namus paplūdimyje, tad kodėl gi vietoje to namuose nesusikūrus  marinistinio stiliaus interjero? Savo spalvomis ir aksesuarais šis interjero stilius gali būti subtiliai žaismingas ir gaiviai jaukus.

http://www.perkunespigu.lt/36-marinistiniai-suvenyrai


Kuriant marinistinį interjerą, svarbiausia yra spalvos. Melsvos, žalsvos, smėlio, baltos spalvos deriniai – geriausias pasirinkimas. Venkite itin ryškių spalvų, kurios gali tik blaškyti dėmesį.
 
Mėlynų ir baltų juostelių raštas – pagrindinis marinistinio interjero stiliaus braižas. Jis puikiai atrodo tiek ant sienų, tiek ant grindų, pagalvėlių, baldų, indų ar užuolaidų. Svarbu tai, kad viename kambaryje būtų tik vienas šiuo raštu margintas daiktas ar detalė, kitu atveju jūsų namai gali priminti cirko areną.
 
Galima originalias marinistinias užuolaidas pasidaryti ir pačiam: imam paprastą virvelinę užuolaidą  ją dekoruojame smulkiomis kriauklėmis, jūrų žvaigždėmis ar  pačių prisirinktais prie  jūros nugludintais medžio pagaliukais. Galime prilipinti skaidrių karoliukų, atrodys kaip vandens lašeliai. Šią užuolaidą nebūtina kabinti tarpduryje, gali būti tiesiog sienos ar lango dekoracija.
 
Norėdami sukurti ryškesnį akcentą, pridėkite vieną arba dvi kontrastingas spalvas, pavyzdžiui, raudoną pagalvėlę ar geltoną gėlių vazą.
 
Nesvarbu, ar grindys yra medinės, ar išklotos kilimine danga, šiam interjero stiliui pabrėžti tieskite ant jų natūralaus pluošto kilimus iš sizalio ar jūros žolių.
 
Kriauklės, jūrų žvaigždės ar jūrų arkliukai taip pat kuo puikiausiai tinka kuriant marinistinio stiliaus interjerą. Rinkitės kuo skirtingesnių formų ir sudėliokite jas į vazą ar pakabinkite ant sienos.
 
http://www.perkunespigu.lt/dovanos-suvenyrai/457-didelis-ir-prabangus-suvenyrinis-laivas.html
 
 
Stenkitės nenaudoti per daug marinistinių akcentų. Puošnūs laivai, inkarai, jūros paveikslai, laikrodžiai ir tinklai gali priduoti savitą charakterį, bet rinkitės tik vieną ar dvi tokias detales. Pavyzdžiui, daiktams susidėti galite naudoti „lobių skrynią“ ar paprastus krepšelius iš vytelių, sieną galite papuošti laivo vairu ar kriauklėmis dekoruotu veidrodžiu.
 

http://www.perkunespigu.lt/marinistiniai-suvenyrai/953-marinistinio-stiliaus-rmelis-nuotraukai.html


 
Taip pat rinkitės senus piešinius ar fotografijas rėmeliuose, kuriose vaizduojami paplūdimiai, pakrantė, švyturiai, laiveliai, valtys. 
 
Daugiau marinistinių suvenyrų savo interjerui rasite el. parduotuvėje PerkuNesPigu.lt.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą