2014 m. kovo 14 d., penktadienis

KAIP IŠLAIKYTI JAUNĄ KŪNO ODĄ BE BRANGIŲ PRIEMONIŲ?


Oda kaip ir žmogus yra gyvas organizmas, tai žino visos. Dažnai perkame kūno pienelių, kremų, spec. šveitiklių su abrazyvinėmis dalelėmis, bet pamirštam patį svarbiausią dalyką - oda turi kvėpuoti, o tai lengviausia padaryti naktį, kai miegame. Todėl mielosios moterys - nevaržykime savo kūno naktiniais ar pižamomis. Oda (ir vyras žinoma) Jums padėkos, ji gaus daugiau deguonies. Nepamirškite, kad patalynė turi būti iš natūralių medžiagų.

Palepinkite savo odą vonioje. Vanduo efektingai veikia ne tik fiziškai, bet ir psichologiškai. Yra begalybė veiksmingų ir pigių priemonių. Į 0,5 litro stiklainį įdėkite 2 didelius šaukštus rupios (geriausiai jūros) druskos ir užpilkite arbata (rinkitės pagal poreikį ir turimas atsargas virtuvės spintelėje ar vaistinėlėje) po to supilkite į paruoštą vonią. Kosmetiniu požiūriu naudingos ramunėlių, rožių lapelių, jazmino, baltosios lelijos ir kitų žiedų, taip pat šalavijo, lakišiaus, mėtų, liepžiedžių, kraujažolės, dilgėlių, beržų lapų ir pumpurų, citrinos, apelsino žievelių, pušų vonios. Tokios vonios pakelia tonusą, sumažina odos uždegiminius procesus, išvalo poras, pagerina kraujotaką. Nuo tokių vonių atsigauna ne tik kūnas, bet ir pakvimpa visi namai.

Dar keli natūralios ir naudingos odai vonios receptai:

* Odą drėkinanti vonia: į 37 laipsnių vandens sklidiną vonią įpilkite 3 litrus pasukų ir 10 – 15 minučių pagulėkite atsipalaidavusi tokioje vonioje. 

* Kūno odą švelninanti ir stangrinanti vonia: 1 litre pieno ištirpinkite tris šaukštus medaus, išspauskite vienos citrinos sultis ir supilkite į šilto vandens sklidiną vonią. Pagulėkite joje ne trumpiau kaip 15 minučių. Oda taps labai švelni, tiesiogine prasme būsite lyg iš pieno plaukusi.  

Gerai pamirkusios vonioje, atsipalaidavus mintims, nervams, būtina ir odai pašalinti negyvas ląsteles nuo odos. Tam tinka pačios paprasčiausios priemonės - šiurkščios kempinės. Jų yra išties įvairių ir labai pigių. Tinka visos, tiek iš natūralių medžiagų (populiariausios iš sizalio) tiek ir sintetinių medžiagų – pvz. pirštinių tipo, kurias labai patogu naudoti. Skirtumas tas, kad natūralios greičiau susidėvi, bet keisti reikia vistiek ne rečiau nei kartą per 2 mėnesius.

Po nušveitimo odą reikia pamaitinti, tam puikiai tiks tai ką turime namuose: natūralūs alyvuogių, migdolų, sezamo, kokoso ar kiti aliejai, medus, agurkai.
 
http://www.perkunespigu.lt/22-vonios-prekes

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą